Sai siis mõned päevad tagasi ostetud Osta.ee oksjoni kaudu omale üks Riga 13 raam, käisin selle eest välja 26 eurot. Paar päeva tagasi sain raami kätte ja olen ostuga rahul. Raamil on suhteliselt hästi säilinud värv, ainult et porikad on mõnest kohast roostes, kroom detailid on ka hästi säilinud. Birka oli väga hästi säilinud ja sealt on võimalik lugeda välja kõik andmed. Raam on 1987 aastasta väljalase. Mis raamil olemas on ja mis on puudu. Olemas on pedaalid, ainult et ragisevad kuidagi ja kui pidurdama hakata siis vahepeal viskab üle ja ei võta pedaale kinni. Selles on arvatavasti süüde see jublakas mis peaks pedaale takistama kui hakkad pidurdama. Nagu eelnevalt mainisin siis raamil on olemas birka. Lenks on olemas ning gaasirutska, piduri-, sidurilingid ja lüliti samuti. Olemas on ka esi- ja tagatuli (esitulel ainult klaas vaja panna). Puudu on Rigal mootor (kuid see on endal olemas, korda vaja ainult teha), sadul (samuti olemas kuid tuleb uus nahk ja polsterdus leida), esi- ja tagurattad ning võllid koos puksimajandusega ning rataste külgedele käivad plekid (rattad endal olemas kuid võllide kohta ei oska öelda), peeglid kuid neid ma ilmselt ei panegi kuna minuarust on võrr ilma peelgiteta kuidagi ägedam

, puudu on veel ka paak ja paagi kinnitus, ketipingutid ning leegitoru. Kellel on pakkuda mõnda neist osadest siis kiri PS.
Nagu ennist mainisin siis mootor on endal olemas. Mootoriks on D8 ja ostsin selle ühelt tuttavalt 20 euroga. Kaasa sain ka gaasirutska mis polnud kõige paremas seisus. Mootoril puudub süütemäng ja silindri kaks tikkpolti oli puruks. Õnneks küll ainult niimodi et kui silindripea peale panna siis ei mahu sinna mutter enam otsa, silindripea maha võtta peaks saama need tikkpoldid välja keerata küll. Eile võtsin ka mootoril silindri pealt ja kontrollisin ega kepsul loksu polnud, õnneks ei olnud

. Panin mootorile ka ühe süütemängu peale kuid sädet ei olnud. Proovisin teise mähisega kuid ei midagi, proovisin ka teisi kontakte kuid ikka ei midagi (need kontaktid olid muidugi üsna kulunud ka). Panin välise süütepooli ka külge kui sädet endiselt netu

. Oskab keegi öelda et milles võib asi olla

, ise arvan, et kontaktid jamavad. Mõtlesin, et ostan
http://jawavaruosad.wixsite.com/moto/d6-d8 uued kontaktid kuid ei tea mis need väärt on. Praegult on mul igastahes peal gaz 53 kontaktid, proovisin ka vene originaal kontaktide (mis olid üsna kulunud) aga sädet ma kätte ei saanud. Lisan selgituseks siis veel ka seda, et üks mähis millega proovisin oli ringi tehtud välise süütepooli peale. Kuid süütepool on korras, seda kontrollisin.
Tööd igastahes jagub. Millalgi katsun rattad alla saada ja siis panen mootori peale, nii on kergem sädet kontrollida. Kui sädeme kätte saan teen võrri sõidukorda ning siis ilmselt sõidan temaga mõnda aega, eks ajajooksul selgu tema nõrgad kohad.
Ostan vene mootorrattaid ja Riga võrre.