d6 mootori elektriküsimused

Mootor, veermik, elekter, hooldus, probleemid
daub
Posts: 1
Joined: 24. Apr 2023 12:50

d6 mootori elektriküsimused

Unread post by daub »

Tere!
Sain hiljuti riga omanikuks, millel d6 mootor peal. Vaikselt saab selle kallal nokitsetud, plaaniga aparaat arvele võtta, aga on asju mille osas vaja nõu/suunamist.
Esimeseks oleks targematele selline küsimus, millist süüteküünalt te selle aparaadi peal kasutate, kui nõukaaegseid võtta ei ole? Kas on tellimise kaup, või on ka mõnes pealinna poes kohe letist saada?
Teiseks oleks huvi saada arvamusi/näpunäiteid kuidas otsida üles viga. Sai viimasel nädalalõpul aparaat käima aetud ja prooviring tehtud. Sõitsin nii 500m, kui järsku hääl muutus madalamaks/summutatumaks ja siis jäi seisma. Vändates läks veel peatumata uuesti käima, hääl korras kuid varsti jälle seisis. Sai vaadatud järele kütuse pool, tuleb kenasti peale. Karburaator puhas. Esimese hooga jäi kahtlus kütusekraani iseeneslikule sulgumisele, kuna kraan oli kuidagi vahepealsesse asendisse vajunud. Hiljem, pärast kütusesüsteemi kontrolli sai tehtud eelmisest veidi pikem tiir, tundus, et kõik ok. Siis lülitasin tuled põlema ja suri tühikäigult täpselt sama häälemuutusega välja. 100% kindel ei ole, aga pigem sõitsin esimese tiiru ka tuledega. seega langeb nüüd kahtlus pigem elektrisüsteemile. Kas võib olla asi esitule sees olevas mähises või küünlas? Kas mähist saab asendada ka nt mingi pingeregulaatori või pingeregulaatori ja kondensaatori kombinatsiooniga?
hmm
Tavakasutaja
Posts: 1507
Joined: 23. May 2016 15:24
Location: Rakvere

Re: d6 mootori elektriküsimused

Unread post by hmm »

D6 ja esitule kombinatsioon originaallahendina ei ole kuigi julgust andev tegu, kuid:
1. mis pirnid sul kasutusel on e. mitu V ja W. kui on kange W pirnid, siis süüte jaoks elektrimolekule ei jätku.
2. Toodetakse vahelduvvoolu ja seal kondensaatorit kasutada ei ole hea, sest see tekitab hoopis pinge tõusu ja A langust... See mähis töötab seal hästi. Jah on võimalik tekitada alallisvoolu pingeregulaator, kuid küsimusi arvestades on sul seda ise keeruline ehitada.
3. Küünal on täitsa saadaval, sobib NGK B7HS... võid ka 6 ja 8 numbriga kasutada. "R" ehk takistiga küünalt s.h. ka küünlapiipu ära kasuta - röövib selle pisikesegi elektrimolekuli sul ära.
4. kõik kontaktid ja ühendused tuleb teha korralikud, et midagi kaotsi ei läheks. Lisaks kasuta kuumust+värinat taluvat kondekat.

Kui jalad hakkavad väsima, siis pea hakkab lõikama ;)
Võrr Riga7 u900: viewtopic.php?f=18&t=23493
Post Reply