Kuidas sinust motohuviline* sai.

Kõrvalised, kuid HUVITAVAD ja olulised teemad
om
Moderaator
Posts: 223
Joined: 30. Aug 2004 00:00
Location: Läänemaa
Contact:

Unread post by om »

Raigo wrote:Sellepärast kui ma ise parasjagu tegelen mootorrattaga ,sh sõidan,ehitan või mida iganes sellega teen,pean ma ennast ikkagi tsiklimeheks.Tsiklimehe stereotüüpidest ma rääkima ei viitsi hakata jne.
Kes on rohkem või vähem tsiklimees.
peace!
Et OT ei sureks...

Mõtlesin natukene asja üle järgi ja jõudsin omadega sinnamaani - tsiklimees on mootorratturit tähistav arhailine sõna umbes eelmise sajandi algusest, tänapäeval kasutusel samatähenduslikult slängisõnana.
Järelikult me räägime mootorratturitest. Mootorrattur on isik, kes juhib mootorratast ehk kasutab transpordi- või liikumisvahendina mootorratast. See, et seda ka vahepeal ehitatakse , remonditakse jne on sellest esimesest tulenev vajadus. Järelikult pean ennast parandama - umbes 6 kuud aastas olen ma tõesti tsiklimees.
Sama loogika järgi ei ole tsiklimehed need, kes sõidavad mopeedide või rolleritega. Samuti ei ole tsiklimehed need, kes omavad garaazinurgas seismas vanaisast jäänud mingit suvalist ronti (nagu ei ole ka autojut see, kellel mingi sapaka kere hoovis olemas on). Samuti ei ole seljuhul tsiklimehed krossisõitjad ega ringrajasõitjad - nemad on sportlased.
Lihtsalt nimetagem asju õigete nimedega, ei pea ennast kohe igaljuhul hakkama tsiklimehena defineerima! Samamoodi ei ole minu momendil 12 aastane laps mittemingi tsiklimees, mis sellest, et omab kaherattaliste mootori jõul liikuva masinate sõidustaazi juba üle 7 aasta.
Sten
Tavakasutaja
Posts: 39
Joined: 30. Jan 2005 01:00
Location: Tartu/Saaremaa
Contact:

Unread post by Sten »

Ma olen tsiklimees ja mopimees ka. Nimetage mind pealegi siis haigeks lapseks, mis mul sellest. Eks näeb, kas mul tekivad kunagi "antikehad", mistõttu ma ei kutsu ennast enam tsiklimeheks või mopimeheks, vaid nimetan teisi inimesi, kes ennast tsiklimeesteks peavad, haigeteks.
See teema on end juba ammendanud, aeg oleks lukustada.
User avatar
ressu
Tavakasutaja
Posts: 20
Joined: 19. Apr 2004 00:00

Unread post by ressu »

Miks lukustada,pole ülepoolte kasutajate vastuseid saanud:P
User avatar
N2O
Tavakasutaja
Posts: 30
Joined: 14. Apr 2005 00:00
Location: Saaremaa
Contact:

Unread post by N2O »

Khmkhm, kõigil 1 ja sama asi ju, kui sa pole märganud, aint aeg erinev!
Haigestumine toimub nii:
1) Ilus kevadpäev, päike paistab, asfalt puhas ja Jawa, I´ või kuidas kellelgi põristab mööda. Mõtled et tahaks ka.
2) Tekib võimalus oma enda tsikkel saada.

Ja siis ongi motomaania käes.
Minu meelest suhteliselt mõttetu teema.
Ninjaaaaa
User avatar
Tafka
Admin
Posts: 422
Joined: 16. Nov 2003 01:00
Location: Tallinn > Nõmme

Unread post by Tafka »

Mõttetu või mitte aga minuarust on huvitav teada saada kuidas keegi alustanud on....olgu jah enamustel tekib see pisike sarnaselt kuid siiski erinevalt. Ja samas om-i postitused panid ka tõesti natukene mõtlema.
d4v3
Posts: 3
Joined: 30. Sep 2005 00:00

Unread post by d4v3 »

Minul algas kõik nii, et sai kuurist välja aetud mopeed Riga4, mis oli kunagi kuulunud minu vana-vanaisale.Üks asi on veel see, et ma sõidan mopeediga ainult siis kui ma Saaremaal olen, muidu elan Tallinnas ja siin olen tavaline jalakäia ja ühistranspordi kasutaja :roll: Selline pooleldi mopimees ma siis olengi
maunuts
Posts: 3
Joined: 27. Apr 2004 00:00

Unread post by maunuts »

mina sain siis tsiklimeheks nii: Kunagi ammu kui ma 6-7 aastane olin siis minu onupoeg sõitis oma iz56-ga ,mulle see väga meeldis. Kui masin õuel seisis siis ma käisin selle seljas istumas ikka :D see oli midagi enneolematut minu jaoks :P. hiljem see onupoja masin nagu kadus,eks temalgi kadus huvi selle vastu. kunagi hiljem sain teada et see oli kuuris aga sellest hiljem.
peale onupoja iz-i kadumist sai korra sõidetud sõbra võrriga, ka see oli minu jaoks suur elamus. peale seda polegi sõitnud.kui sain vanemaks mingi 12-13 siis tärkas minus huvi tsiklite vastu. huvi tuli sellest, et paljudel minu tuttavatel olid tsiklid. hakkasin isale pievalt rääkima, kui lahe ja kui tore jne.
kuu hilem isa kysis kas ma tahan siis tsiklit, mina aga otseloomulikult olin kohe nõus. samal päeval tõime ära ka see oli IZ planeeta 3 :D. kuna masinatest midagi ei jaganud ja ega isagi suur tsikli mees polnud panime 12 voldise auto aku peale ja andsime vänta :D , seepeale masin hakkas kärrsama ja sauitsema igalt poolt. minu kurvastuseks el süsteem rikknes :(.
kuna masin oli katki pidin seda ise parandama hakkama ja hakkasingi. Parandamisest siis nii palju, et mootori sain ikka mingi 6-7 korda käima siis jooksis kokku :(. peale seda mingi aastakese ei tegelenud tsiklitega.
Ja siis kord isa ütles, et meil on maal ka mingi tsikel ja ma läheks küsiks selle omale. Küsisin siis onupoja käest ja tema oli kohe nõus ytles, et vii ära kui tahad. päev läbi tuhnisin heinaküünis mis oli enamvähem ääreni heinapalle täis kuni leidsin oma IZ56 :D. kummid olid tühjad ja katki kuid kuidagi ma selle sealt välja sikutasin.Nüüd siis tegin selle Iz-i sõidukorda ja sõidan sellega senimaani.
taabu
Posts: 2
Joined: 06. May 2005 00:00

Unread post by taabu »

olin 10 kui mu vanaisa andis mulle võrri sõitsin ja hakkas meeldima ja hiljem tahtsin midagi võimsamat ja ostsin izi janüüd sõidan iziga
Tauri
Posts: 4
Joined: 22. Jul 2004 00:00
Location: Vastemõisa

minu esimesed kogemused

Unread post by Tauri »

Esimene kord oli kunagi ühe tüübi võrriga, ma istusin selaga ja hoog lükati sisse. ma võisin siis mingi8-9 aastane olla. sealtise hakkasin rohkem huvi tundma. Niis iis tuli mitu võrri, üx hiina kolmerattaline siis voshod, jawa350, venna Iziga sai sõidetud, minsk ja nüüd on Pannonia taastamisjürgus. Peamine eesmärkongi originaalsuse taastamine:D
Surmani sadulas.
User avatar
minimies
Posts: 4
Joined: 14. Nov 2004 01:00
Location: Saaremaa

Unread post by minimies »

Minu, motomaani tee algas niimoodi: kunagi ammu, u 2 aastat tagasi sai üks sõber omale võrri, päeval läbi põristas ta sellega rahulikult ringi. Ükskord lubas ta mulgi sellega sõitu proovida. Sealt see huvi tekkiski. Siis tahtsin endale kangesti minimoppi saada, kuid vanemad olid kangesti selle vastu. Mingi kuu aja pärast oli tekkis võimalus ühelt tuttavalt vana, katkine võrr väikse raha eest saada (salaja). Sai siis sellega külamõõda parandamas käidud. Ise ma ei jaganud masinatest veel mitte midagi. Võrriga sain ma esimised remondikogemused ja kukkumised. Sealt edasi ostsin ma tutvuste kaudu omale kauaigatsetud mini. Sealt edasi sain ma Delta omanikuks, siis Jupiteri ja moskva omanikuks.
User avatar
puukas56
Posts: 1
Joined: 21. Jun 2004 00:00
Location: saku
Contact:

Unread post by puukas56 »

Olin 7 kui vennad ajasid garaazi alt välja onu moskva mille nad ka käima ajasid. Siis oli mu aga koledalt vaja sellega sõita, kuid ei lubatud. kord salaja ajasin masina välja, panin naabripoisiga käima ja siis sõitma. Kuna esimest korda alles mootorratta otsa sai istutud siis ma ei teadnutki veel mis sidur on :lol: Sai siis esimene käik sisse löödud (suht suvalt panin) ja niisiis kohe rebima hakkas, nagu eelnevalt mainisin polnud ennem sõitnud ja siis kohe tõmbas käed sirgu ja ei jõudnud masitant kinni hoida, sai siis täie lauluga naabrimehe aeda sõidetud. Sellest ajast peale ongi nagu väike huvi nende vastu :lol:
User avatar
motokas
Tavakasutaja
Posts: 39
Joined: 20. Jan 2005 01:00
Location: Pärnu/Muhu Wabariik
Contact:

Unread post by motokas »

Ega ma täpselt ei mäleta kuidas selle haiguse külge sain aga umbes nii, mu vanaisal oli I´ 49. Keegi tahtis selle ära osta ja siis toodi see koju(ennemalt seisis kuskil kuuris), siis sai selle otsas ronitud ja müratud. Asi hakkas meeldima. Mingi aasta pärast sai naabripoiss omale vigase Delta see sai korda tehtud ja hakkasime siis ringi läristama...siis lasti varsti juba tsikli pulti ja nii see läks.....siiamaani haigus külges ja lahti ei saa :D
massster
Posts: 3
Joined: 24. Jun 2004 00:00
Location: TLN, Harjumaa/Zid

Unread post by massster »

Hmm.Kui järele mõelda siis huvitusin ma üsna noorelt kusagil 6-7aastaselt maal(Haljalas)kuuris seisvast isa nooruspõlve Rigast.
See oli ikka täielik ront aga mulle meeldis sellel istuda ja mootorrattaga sõitmist imiteerida.
Ajapikku hakkasin isale rääkima et ostaks mulle ka ühe sellise toreda kaherattalise.Algul tegi ta mu mõtted nii maha kui võimalik.
Siis uurisin ja otsisin infot nende masinate kohta ja kui isa pidi pooleks kuuks Rootsi minema,siis soetasin enda kogutud raha eest mopeedi Delta.
Kuulutuses oli kirjas et ta on pisivigadega.
No ühe päeva sõitsin,siis ütles üles.Mure oli suur ja kahju rahast sest ise ma seda korda ei osanud teha.Siis kuidagi sai sellest teada minu naabrimees kellel endal on mingisugune Jawa vist.
Siis ta tuli,nokerdas veits ja sai masina käima.Sain sõita ja siis järgmine päev tõi ta mingid jupid mis me sellele koos peale panime.Õigupoolest mina vaatasin ja kuulasin.
Siis sain sellega suve lõpuni sõita.
...ja kõik jäävad selja taha nagu nalja:D
www.pilt.ee/riccardo009
TAHAN AVATARI KASUTAMISÕIGUST TAGASI!!!
User avatar
linnakas
Tavakasutaja
Posts: 30
Joined: 05. Oct 2005 00:00
Location: Tartu
Contact:

niisiis

Unread post by linnakas »

: ) Minagi alustasin nagu paljud võrrist.Ostsin siis oma võrri 330kr tuttavalt.Ega see võrr suurem asi ei olnud kah.Varsti tüdinesin võrrist ära kuna see oli nii aeglane ja võimsust polnud ollagi.siis umbes kuu aja pärast ostin delta mis oli nii juppideks kui olla sai: ) ja osa juppe oli puudu kah veel.Nii jäi see masin varujuppideks.Ja nüüd ostin endale stella millele oli vaja teha remont.Toonoriks jäi siis delta.Hetkelgi ehitame mu stellat koos mu sõbra Marioga(mootokuuri kasutajana b6). :lol:
IZ planeta, riga 13, Riga 4, Riga 16
User avatar
margus014
Tavakasutaja
Posts: 41
Joined: 19. Feb 2006 01:00
Location: SAAREMAA
Contact:

Unread post by margus014 »

oma mäletamisi mõõda sõitsin esimest korda 9a. Niisama tiirutasime sõbra irraga kubi minu sõidu ajal piduri tross katki läka ja ma täiega vastu maja seina kihutasin... :lol: edasi umbes aasta pärast sain omale voshoodi ja kärutan sellega tänaseni :!:
[url=http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=391802]Müün LED-e (valgusdioodid)![/url]
Mik
Tavakasutaja
Posts: 38
Joined: 05. Feb 2005 01:00
Location: Tartu

Unread post by Mik »

Tore on lugeda, kuidas kellegist on mopeedi/sääreka/tsiklimees saanud.

Mul oli vanaisal 1968. aasta Riga 11, millega ta veel umbes 9 aastat tagasi ringi sõitis ja mäletan, et väiksena sai ikka niisama võrri peal istutud ja mõnikord kui vanaisa kuskilt tuli ja mina masina peale istusin, siis kõrvetasin sumpaga mõnusalt ikka jala ära jälle :roll:
Masin jäi aga seisma, kuna vanaisa jutu järgi olevat mootor olnud juba suht "hõre".
Ühel ilusal 1999. aasta kevadpäeval, kui võrr oli juba tükk aega seisnud ning tolmu kogunud otsustasin masinale taas hääled sisse ajada. Sai siis isa ja vanaisa abiga silinder maha võetud ning Braueri motopoest uus kolb koos rõngastega ostetud. Süüte seadis ka vanaisa uuesti paika. Üritasime võrri käima saada, kuid tulutult. Lükkasin siis võrri sõbra poole, kelle vend mu võrri süüdet veel veidi kruttis ning lõpuks lükkas masina tööle. Võrriga koju sõites ei julenud väga peale keerata ning podisesin vaikselt poole gaasiga koju, :D nägu peas endal.
Kuna silinder jäi vahetamata, siis muutus ka see motoor kiirelt hõredaks ning ostsin omale naabrimehe käest 8 aastat seisnud Lvovi tehase võrri. Aastaks oli siis 2000. Selle masinaga sai ka ringi kimatud, kui mootori lõpuks tööle sain. Väga raju minek oli sellel D8 mootoril, mis sellel võrril peal oli.
2004. aasta mais ostsin omale Jawa Stadion S-11 mopeedi (aastast 1960) ning sõitsin sellega kuni eelmise aasta oktoobrini, mootoris vahetasin ainult kolvirõngad, ülejäänu oli originaal. Nüüdseks masin müüdud.
2004. detsembris värvisin vanaisa Riga 11 raami üle ning panin sinna peale traktorimagneetoga D6 mootori. Masin oli siis nö. custom. Praeguseks see mootor laiali võetud ning raam seisab.
2005. aasta jaanuaris ostsin omale Voshod 3M- i Tartust. Praeguseks masinal vahetatud praktiliselt kõik jupid ning suvel hakkan selle masinaga ringi kruisima 8 )

Selline on siis minu praegune tee motomehena. Sai küll pikk jutt aga loodetavasti on põnev lugeda :roll:
User avatar
kalev
Tavakasutaja
Posts: 12
Joined: 18. Dec 2004 01:00
Location: Valgamaa(Otepää lähedal)
Contact:

Unread post by kalev »

Mina sain enda isikliku võrri 11 aastaselt aga kus see huvi tuli? Tegelikul ma kolasin hästi palju interetis ja käsin ka siin lehekülgedel ja kõik kirjutavad oma masinatest jne.. Präegu olen 14 ja omanud 4 masinat nendeks 3võrri ja üks karpatõ.
User avatar
agent007
Tavakasutaja
Posts: 30
Joined: 14. May 2005 00:00
Location: -- Tartumaa -- Mobiil: 58454535
Contact:

Unread post by agent007 »

Ma kolasin ka netis palju ja otsisin. Kuna aga vanemad ei tahtnud sellest kuuldagi siis otsisin igasuguseid pilte, hääli ja videosid vene masinate kohta. Noh leidsingi Jup3 kohta mingise helifaili mida kaifisin siis tükk aega. Siis tekkiski selline tõsine tõsine huvi asja vastu ja sõprade masinatega sai ikka sõidetud päris palju. Noh... 3 kuu pärast leiutasin omale võrri. Vahetasin selle mingise korraliku ratta vastu veel. Sellega kütsin ringi mingi 3-4kuud ja sai maha müüdud. Siis oli vaikus paar aastat ning jälle kuuldes ühte Jawa-CZ 172cc sõitmas tuli see kihk ratast omada tagasi. Jällegi kuu möödudes oligi Võsaott kodus. : ) Sõitisin sellega miskit 1 - 1,5 kuud ning müüsin maha kuna mootoris oli jube klõbin sees ja lahjaks jäi ka. 2 nädalat peale müüki sai Võru alt toodud Tsiklivenna poolik 638 projekt. Noh... ütleme nii, et siiamaani pole veel teda korralikult käima saand. Siiski viimasel ajal otsin juba transporti millega ta ära viia remonti. Nii, et ootame ja loodame parimat. :twisted:
Raivoy
Posts: 1
Joined: 10. Apr 2006 00:00
Location: Põltsamaa
Contact:

Unread post by Raivoy »

Niisiis alustasin võrriga, mille isa kunagi ammu endale oli ostnud. Kord koju tulle toodi see ka ning sealt asi algas. Olin vist mingi 7 või 8 aastane, nign esimene sõit oli selline, et tööle saades jooksin ise kõrval, sest peale hüpata ei jõudnud. Mingi aeg oli kiire ning võrr seisis. Kui jälle välja sai aetud algas parandamine. Ja siiamaani mässasin kui 2005 aasta sügisel seisma jätsin. Paar päeva tagasi sai kuuri alt vana IZ Jupiter 3K välja aetud, ning loodetavasti saab selle kunagi tööle ka. Meelde tuli selle tsikli väljaajamisega venna kunagine IZ Jupiter(täpsemalt ei tea) mille bensupaagil mulle kunagi sõitu tehti. Lootus on suveks tööle saada ja siis sõita.
E: kirjavead
Iz Jupiter 3K vaja tööle saada, lahe masin.
User avatar
nagel
Posts: 2
Joined: 03. Apr 2006 00:00
Location: põlvamaa
Contact:

Unread post by nagel »

ise sai mootorattaga sõbraks nii et onu sõitis deltaga ja siis sai tema käest küsitud ka sõita jne.lõpuks ostis onu omale iz ja siis delta sai enam vähem enda kasutusse:)siis olin mingi 7-8 aastane.aga see jäi lõpuks ikka lahjaks ää ja siis sai võimsam masin ostetud küla pealt enam vähem sai kõik tsiklit läbi proovitud (võrrist- uraalini)aga kõige paremaks jäi minu jaoks dneper.aga nüüd tahaks mingid bike osta vb suvel saab see olemagi.
martin59
Tavakasutaja
Posts: 13
Joined: 27. Jun 2006 00:00
Location: tartu

Unread post by martin59 »

Aga mina alustasin ültse ford fiestaga :lol:
-Rotu-
Posts: 3
Joined: 14. Sep 2005 00:00
Location: Kohtla-Nõmme
Contact:

Unread post by -Rotu- »

martin59 wrote:Aga mina alustasin ültse ford fiestaga :lol:
Kui nii võtta, siis mina alustasin mingi 3-4 aastat sõbra 120 amprilise Datsuniga, aga esimene oma auto oli Zaz 968m :twisted:
Tsiklitest oli esimene I¸ Planeta ja Jupiteri segu
Taunts
Posts: 4
Joined: 24. May 2006 00:00
Location: Valgamaa, Palmisaar

Unread post by Taunts »

Ma täpselt ei mäletagi, vana ma siis olla võisin, kui mul isa ütles et meil seisab kuuri all võrr(tema lapsepõlvest). Ma olin siis vast mingi 13. Siis sai sõidetud selle võrriga kuni selle aasta suveni(nüüd 16). Sõitsime koos ühe klassivennega(tal delta) ja siis ta rallis eest minema. Kui koju jõudsin, siis rääkisin isaga, et peaks kah mopeedi endale soetama, saaks kiiremini liikuda natuke. Isa ütles et kuskil peaks meil olema mini raam, ja siis peaks olema ka hunnik mootori juppe. Eks siis sai niikaua pinda käidud(tegelt ainult päev) kui saigi need jupid ja raam välja otsitud. Suht sant seis oli algul. Eks siis sai hakatud vaikselt nokitsema. Võrr oli hea sõiduriist, aga nüüd sai ta mopeedi juppide saamiseks laiali lammutatud. Kui raamil rattad ja hark all, siis sai kutsutud enda poole see klassivend kellel oli delta. Ta teadis sellel hetkel mootoritest rohkem kui mina. Pesime jupid puhtaks, ning hakkasime neid kokku panema. Ja selle päeval ma armusin mootoratastesse(Kõiki kaherattalistesse, mis sõidavad mootoriga). Umbes samal ajal ma avastasin ka selle foorumi. Sai seda mootorit nii nädal aega(iga päev peale kooli umbes 3 tundi) tehtud, kui saimegi kokku(tegelt ta siiamaani poolik käiguvahetustross on puudu veel). Panime raamile ja ennäe imet läkski tööle. Nüüd on veel puudu mõned jupid peale käiguvahetustrossi, aga need peaks ma kõikide eelduste kohaselt uuel nädalal saama. Eks näeb.

Mootorattad ja tehnika on ägedad! Kõik kes väidavad vastupidist ei ole normaalsed:D.
Kui jood, ära sõida!
syncmaster
Posts: 5
Joined: 17. Aug 2005 00:00
Location: Tartu

Unread post by syncmaster »

Eile hommikul olin ma veel võrrimees,aga peale lõunat jalamees(maha müüsin). Nüüd käivad otsingud uus masina järgi, nagu tserksi IZ.
Muidu kõik algas eelmise aasta augustis:P. ISa rääkis,et ta oli ka kunagi võrr(Riga 11) mis ära varastati, ja sugulasel seisab kuuris võrr jne. Siis sa igapäev soovi ja autobörsi jälgitud, kuni lõpuks leidsin ühe, Riga 7-me. Sidur küll vahetevahel libises, aga sõita sai. See talv sai uus mootor peale ostetud ja raam ülevärvitud, aga noh kuna jäi nati nõrgaks ja tahtsin midagi võimsamat, sai ta eile maha müüdud!
User avatar
canyondrift
Tavakasutaja
Posts: 89
Joined: 13. Apr 2007 00:00
Location: Antsla
Contact:

Unread post by canyondrift »

Mina pole olnud motohuviline küll nii pika aega kui mõni siit aga asi algas sellest et sõbral oli palju masinaid ja kunagi lasi mul ka sõita kuigi ma eriti hakkama ei saanud (nagu tavaliselt suretasin mootori mitu korda välja) sõitsin tema juures võrriga ja minimopeediga... Nüüd oman võrri mille sain 4a tagasi ja see seisis kuuris oma 3a sellest kindalt sest siis polnud suurt huvi mootorite vastu aga siis lihtsalt koolis hakkasime koostama oma nn "võrrigängi" ja ma tegin ka oma pilli korda ja hakkasin sõitma sellest ajast peale olen mina võrrimees kuni tänaseni.
[img]http://i212.photobucket.com/albums/cc47/canyondrift/Signature-0-1.jpg[/img]
-ronboy-
Posts: 4
Joined: 23. Jul 2007 00:00

Unread post by -ronboy- »

minust sai siis motohuviline kui olin kuskil 6 aastane (tsiklimeheks ega mopimeheks ei julge ennast nimetada muidu saadetakse arstijuurde kuna siin mingi vend kirjutas et see haigus :lol: ) ja isa t6i mulle mini mopi millega sain ma v2he s6ita sest see ytles ylesse :D sain kuskil 8 aastaseks kui isa t6i mulle v6rri millega sai k6vasti kohe ringi k2ulatud ja hooga ikka parandatud (algul sai isa k6rvalt 6pitud kuid hiljem juba oskasin ise remontida. see võrr mul siiamaani alles :D ) siis umbes 10 aastaselt t6i isa mulle mingi mega vana riga mopeedi millega sain ka ikka korralikult s6ita :D siis l2ks mopp katki mis mul siiamaani alles ja ikka katki sest juppe pole sellele enam kuskilt juppe saada :( peale seda s6itsin v6rriga ringi kuni seegi otsad andis ja l2ks moto isu yle. 14 aastaselt 2risin s6bralt delta mis oli krossiraamipeal ja igati v2gev tundus :D t6stis nokka ja lasi ketsi : ) deltaga sai siis s6idud s6idetud tuli plaan panna sellele krossi delta raamile siis 125ccm mootor peale : ) mootoriks oli siis minsk m1m mis oli mul garaasis oma 14 aastat seisnud ja sai peale aretatud. Ja siiamaani imestan et mootor oli 14 aastat seisnud ja k2ivitus teise v2nda hoobiga : ) sai siis minskiga mingi paarkuud ringi p6ristatud kui tuli tahtmine midagi uut endale soetada ja siis ostsingi endale 125ccm czi millega s6idan siiamaani ja olen v2gagi rahul :D
User avatar
Kevin68
Tavakasutaja
Posts: 252
Joined: 22. Jul 2008 00:00
Location: Hiiumaa
Contact:

Unread post by Kevin68 »

Minust sai motohuviline nii, et pakuti mulle deltat 700 krooni eest, algul mul muidugi raha polnud aga soome reisil võitsin automaadis u. 45 ¤ , see siis eesti rahas täpselt 700 umbes, ning nii kui kajuti läksime ütlesin emale et ostan delta , siis ta oli muidugi vastu aga järgmise päeva hommikul ma ta ära tõingi . ( salaja ) :lol:
ralliace14
Posts: 8
Joined: 10. Jun 2006 00:00
Location: Valgamaa
Contact:

Unread post by ralliace14 »

Eks algust tegin juba väiksena, kui sain endale sugulase võrri( ise tehtud raamil, kardi ratastega). Võrriga kärutasin mingi aastakese, kui sugulane tõi sünnipäeva kingituseks 2 võrri juurde, millest ma ehitasin ühe korraliku, mis siiamaani (julgen väita) väga heas korras, kuid praktilist kasutust ei oma. Võrri jätsin graazinurka siis, kui sain esimese põllurallika ning hakkasin tollega sõitma. Põllukaga sai üsna kaua ringi kärutatud, kui sain 17, siis tõin koju endale SZD(invakäru), mis oli mu esimeseks mootorratta jõul liikuvaks masinaks. Nüüd olen 18 ning SZD on ka puhkusel. Hetkel ehitan M72(militaarvariant) üles, sõitnud olen juba paar korda, hetkel veel pingereleed vaja, et aku laadima saada.

Aga no motohuvi sain arvatavasti isa käest, kes oma nooruspõlves tihti lasi nendega ringi ning siiamaani meeldib talle neid sättida. Ning see väide, et olen olemas motoinimesed ning autoinimesed peab täiesti paika, nüüd kui mul autoload olemas, sain lõplikult aru, et autod pole minu jaoks.
delta-501
Tavakasutaja
Posts: 261
Joined: 12. Aug 2008 00:00
Contact:

Unread post by delta-501 »

asi algas sellest, et üks tuttav tõi mulle võrri...mille ma 2 kuuga korda tegin(2500krooni eest) :D ,see aasta ostsin 400 eest delta,(ema ega isa ei teadnud sellest midagi :D )sugulasega sõitsime võrriga sinna ja tagasi tulime nii et mina lükkasin deltat ja tema sõitis : ) ..ja vedas kotitäit juppe :lol:
User avatar
Tranax
Posts: 1
Joined: 10. May 2008 00:00
Location: Viljandi

Unread post by Tranax »

No, kerge motohuvi on koguaeg sees vist olnud :lol:
Suurem huvi tekkis eelmine aasta kui maal kuuris riga22 nägin. Ehk siis sama masin millega ma hetkel tegelen. :wink:
koks24
Posts: 1
Joined: 25. Dec 2008 01:00
Location: pärnu
Contact:

Unread post by koks24 »

ma koos ühe sugulasega pumpasime vashodi kumme ,et need katki ei läheks (vanaisa käskis).lampi pärast sugulane andis vänta ,siis laksti käima .keegi sellega sõita ei julgend ,aga vanaisa proovis ära ja siis kui mina julgemaks sain panin ka põrutama . sealt mul see huvi mootorrataste vastu tuli :D
-DELTA-
Tavakasutaja
Posts: 36
Joined: 01. Dec 2008 01:00
Contact:

Unread post by -DELTA- »

eriti ei mäletagi aga ma juba viie aastaselt näppisin võrri mis seisis kuuri all.ma ei saanudki sellega sõita sest see oli nii must ja ma ei teadnuki võrridest midagi.kusagil kümneselt tegin oma esimese sõidu paar meetrit kuna bensiin sai otsa.ja niimodi see hakkaski. :wink:
sapas
Posts: 1
Joined: 03. Jan 2009 01:00
Location: Järvamaa
Contact:

Unread post by sapas »

huvi masinate vastu olen ma vist pärind vanaisal. väiksena hiilisime vennaga küüni alla, kus seisis vanaisa jawa 250. istusime selle peal ja mängisime, et oleme motikamehed. kodukohas naabripoisid sõitsid ka minskite, panoniate jm ringi. minust natuke vanemal sõbral oli võrr millega ma vahest sõita sain. tihti vaatasin kuidas ta punnat parandab. olin vist kuskil 11 aastane kui ta ütles, et võin ta juppidest endale ühe võrri kokku panna. siis teginigi endale esimese võrri. see seisab mul siiani kuuri all.
kuid kaua ikka saab selle särekaga töristada. mõne aasta pärast ostsin endale kardi minski mootoriga. nelja rattaline tüütas ära ja peagi ostsin cz raami ja panin sinna minski mootori. kardi raami vahetasin külgkorviga võrri vastu. siis sai muretsetud endale minski sport millele panin vashodi mootori peal. praegu olen 17 ja mul on ainult 2 võrri alles, mis seisavad ja ootavad ostjat.
hetkel sõidan rolleriga.
tormas
Posts: 8
Joined: 15. Jun 2008 00:00
Contact:

võrri

Unread post by tormas »

Sõitsin palju jalgrattaga, ikka päris pikkasid maid. ja hakkasin mõtlema et milleks vändata?:) Ja paaril sõbral ikka võrrid ja mopid olnud. Ja nyyd ehitan endale ka võrri:)
taimo_80
Tavakasutaja
Posts: 49
Joined: 04. Jul 2006 00:00
Location: tartu
Contact:

Unread post by taimo_80 »

juba aastaid olin ennem esimese ratta ostmist tehnika huviline olnud. Koguaeg sai juba väiksest peale traktoritega möllatud ja mutreid keeratud. Nõnda ma otsustasingi endale esimese ratta osta.
minsk 125, JAWA 360, I¸49, DNEPER MT10, Honda nsr 125R , KAWASAKi zx6R 98.a, Suzuki TL1000R 98.a, Kawasaki ZX9R 04
User avatar
Kert
Tavakasutaja
Posts: 26
Joined: 02. Apr 2008 00:00
Location: Läänemaa

Unread post by Kert »

hmm... mina sain sõita ühe oma sõbra mopiga :D ja hakkas meeldima ostsin siis võrri endale 100 krooniga aga ei osanud sellega midagi teha :? siis müüsin maha võrri 400 krooniga ja teenisin raha ka juurde ja ostin endale korraliku jawa stella ja sellega sõidan veel siiamaani aga plaanis nüüd maha müüa see ja osta endale aprilia 125 rs :D ja siis teha load ka
aga vot mina sõidan stellaga
User avatar
vorrimen
Tavakasutaja
Posts: 277
Joined: 29. Dec 2007 01:00
Location: võrumaa

Unread post by vorrimen »

kui olin 5 aastane onu pani mind võrri peale istuma ja lasi sõita ja siis sõitsingi võrriga ja paar aastat hiljem ostis onu i¸i endale ja siis sain ta võrri endale ja kui olin 10aastane ostis vanaisa mulle võrri mõlemad võrrid on mul alles
User avatar
casher
Tavakasutaja
Posts: 78
Joined: 27. Sep 2006 00:00
Location: Saaremaa

Unread post by casher »

See moto on üks tige nakkushaigus :twisted: .

Ma mäletan kui ma olin veel pisike põnn ja mul vennal olid Deltad, Minid, I´'id jne. Vahest tegi ta isegi sõitu mulle ja ma tahtsin endale ka sellist sõiduriista saada. Siis kui ma juba Suuremaks olin sirgunud tõi vend mulle sääreka mis oli ikka paras r*su. Viisin selle sõbra juurde ja seal sai see korda tehtud ning siis sõitsin sellega päris pikka aega. Lõpuks tuli vend Deltaga koju ning kinkis mulle selle. Sääreka müüsin kohe maha ning kukkusin juba Deltaga sõitma. See sai mulle nii ustavaks et ma sõidan sellega juba vist kolmandat aastat.
Ja nüüd on mul ka Minsk mida aegajalt näpin ning metsavahel pahandust teen : )

Motomaania on hullem haigus kui seagripp :lol:
StellaV50
Tavakasutaja
Posts: 36
Joined: 07. Jun 2009 00:00
Location: Seal kus juhtub :P
Contact:

Unread post by StellaV50 »

Minust motohuviline ... Lihtne.. Tuttav andis tasuta Stella ja nii see pihta hakkaski. Alguses oli mingi kamm mul selle võrriga ka :D
Stella on elu ja putitamine on mõnu :P
User avatar
gyll123
Tavakasutaja
Posts: 11
Joined: 03. Apr 2009 00:00

Unread post by gyll123 »

Täpselt ei mäletagi kuidas minust motohuviline sai:D Motopisik oli juba lapsepõlves sees, aga masina ostuni jõudsin eelmine aasta ja see suvi sai juba 4taktiline ostetud
Üks põhjus miks ma see suvi külgkorviga urali ostsin oli see et sellega halbu teid läbida, kuna elan pärapõrgus. Muidu olin koguaeg jalamees, sest auto oli kogu aeg katki, aga siis mulle aitas ja saigi endale liiklusvahend soetatud.
5 kuuga olen läbinud uraliga rohkem kui 2500 kilomeetrit ja olen ainult pidanud tegema tavapärast hooldust(õlivahetus jne):D
-kriss-sten-
Tavakasutaja
Posts: 41
Joined: 14. Mar 2010 01:00
Location: keila
Contact:

Unread post by -kriss-sten- »

minust sai sellepärast et isa ja vend tegelesid võrridega. ja kui olin 10aastane andis vend esimest korda võrriga sõita.ja mulle hakkaski meeldima.
User avatar
Qubik
Tavakasutaja
Posts: 104
Joined: 15. Sep 2009 00:00

Unread post by Qubik »

Mul on moottoriga kaherattaliste huvi synnitrauma ilmselt.
Yks esimesi lapsep6lvemälestusi on see, kui igal hommikul isa java paagi peal tänavaotsa sain s6ita ja sealt *lippa koju ja ära auto alla jää* hoolitsevate s6nade saatel koju tagasi jooksin...
Haarame mopeedil kolvist!
User avatar
Sisse
Tavakasutaja
Posts: 193
Joined: 06. May 2011 00:00
Location: raplamaa
Contact:

Unread post by Sisse »

Ise istusin naiste jawa peal ja huvi tekkis ilmselt ka nii.Olin mingi 9aastane kuima stella sain see oli igavene ront koguaeg oli lõhki kuni maha müüsin
Siis vahepeal ei tegelenud moppidega kui 2009 tõin jawa kuurist välja ja ossin uued kolvi ja rõngad. 8O
Sapi-Vana
Tavakasutaja
Posts: 368
Joined: 07. Jul 2010 00:00
Location: Tõrva, Helme
Contact:

Unread post by Sapi-Vana »

Eks see motoholism otsapidi geenides sees ole. Vanaisad mõlemad olid omas perioodis kõvad mehhaanikud, isa ja kõik onud said tehnilise hariduse... Standard oli, et nädalavahetusel said kaks-kolm meest kokku, siis võeti mingisugune masin ette, tehti see suures osas pulkadeks, puhastati, määriti, õlitati, keevitati ja tehti ka niisama tähtsat nägu ja siis oli masin jälle koos ja käis jälle. Paljuski oli asi vist selles, et iga uus masin tuli lihtsalt lahti kakkuda, sest muidu ei olnud ju selge, kuidas ta tehtud on.

Mitte ühtegi võrri ma taluhoovides ei mäleta, küll aga käisid läbi kõikvõimalikud Minskid, Moskvad, IZid, Dneprid, Jawad ja kõige krooniks sõjaaegne BMW külgkorviga natside armeesõiduk, mis soolopillina veel tuhandeid kilomeetreid läbis. Vene autopark jooksis läbi absoluutselt täies mahus, ZIM ja ZIZ kaasa arvatud. Kusagilt "vasakult" tekkis ükskord garaa¸i ka Stuka mootor, mis kapremonditi ja käima pandi, kuid mis jäi kasutult seisma, sest ei leidunud mitte ühtegi seda mootorit taluvat mõistuspärast ülekannet.

Mina olin siis kõige selle juures selleks tegelaseks, kes otsis kogu aeg mingisuguseid võtmeid ja neid kätte ulatas. Kogu see mootorite maailm tundus siis muidugi täieliku müstikana ning ma olin kindel, et ma ise millegi sellisega hakkama ei saa. Kuni siis momendini, mil ise ka omale auto sain.

Esimese normaalsema masina - Passati - ehitasin nii ümber, et sellega ainult mina ise sõita mõistsin. Käigukasti ehitasin ümber, sinna sai BTR-ilt paar asja ümber tõstetud, tänu millele masin hakkas käituma nagu keskmine militaarkulgur, aga seda 2 liitrit "sajale" väiksema kütusekuluga kui seda varem. Auto sai omale resonaatori ja sellele vastava sumpa. Resoka tõttu tuli ümber ehitada käigukangi kogu hoovastik. Õhuvõtu ehitasin ümber, samuti ka karburaatori. Vedavad teljed läksid vahetusse, 13" velgede asemele läksid 15" veljed kõrge rehviga. Vedrud said pikemad ja jäigemad, amordid keevitasin pikemaks... Kokkuvõtteks - ega geenide vastu ei saa.

Praegu Audil on juba ümberehitatud summutussüsteem, on tõstetud surveastet, saksa Mauseri vintpüssi lukusüsteemist on ehitatud süütelukk (töötab OLULISELT kindlamalt kui originaal)...

No ja siis eelmine aasta mõtlesin, et prooviks pulli pärast võrri ehitust. Et võtaks miski tooriku ja prooviks, kas tuleb välja...
Post Reply