Mida teie arvate ?

Kõrvalised, kuid HUVITAVAD ja olulised teemad
Condamed
Tavakasutaja
Posts: 43
Joined: 10. Feb 2010 01:00

Mida teie arvate ?

Unread post by Condamed »

Mida Teie arvate , kas ka 10 või 20 aasta pärast leidub Eestis veel veneaegseid kaherattalisi ( nt : izid , dneprid , deltad , rigad jne . ) Või on nad selleks ajaks kõik ära retsitud või lihtsalt ,, kadunud '' ? Ise loodan , et kui ka mina 30 olen , on mõni iz või dnepr veel alles ka :)
User avatar
jarve6
Tavakasutaja
Posts: 103
Joined: 27. May 2010 00:00

Unread post by jarve6 »

Milleks me siis siin oleme ?:d
Condamed
Tavakasutaja
Posts: 43
Joined: 10. Feb 2010 01:00

Unread post by Condamed »

Nojah , aga ega ei ole palju neid , kes soovivad võimalikult originaali ja ei retsi vanu masinaid :S
User avatar
Nobody
Admin
Posts: 2213
Joined: 04. Oct 2003 00:00
Location: Tallinn
Contact:

Unread post by Nobody »

Eks ühelt poolt on inimesi, kes kiirendavad vana raua surma, teiseltpoolt on alati olnud inimesi, kelle jaoks selle elustamine seda väärtuslikumaks mõtteks muutub.

Eks veel mõnda aega tuleb kuuridest heinte alt seda nõukogude tehnikat välja Kuigi buumi ajal tänud teatud seltskonnale nopiti paljud üles ja viidi laeva peale. Ehk parem, sest poisikeste käes polnud selliste masinate saatus kuigi parem.
Auto võib olla, tsikkel peab olema.
User avatar
suslik83
Tavakasutaja
Posts: 98
Joined: 20. Dec 2007 01:00
Location: Paide
Contact:

vot

Unread post by suslik83 »

...paljudel samas on retsitud masinad taas orig. lähedasteks aidatud...vanusega vist tekivad ka erinevad väärtushinnangud.
:)
elu ongi mäng!
Condamed
Tavakasutaja
Posts: 43
Joined: 10. Feb 2010 01:00

Unread post by Condamed »

Hetkel ise ka poisike . Aga endalgi kahju jamada oma mopeediga ( keevitada tulede kinnitusi jms . ) , aga mind lohutab vähemalt see , et kui ma ta sain , oligi ta juba ,, rikutud '' . Siis olin loll ka , nüüd aga hindan rohkem originaali .
User avatar
Nobody
Admin
Posts: 2213
Joined: 04. Oct 2003 00:00
Location: Tallinn
Contact:

Unread post by Nobody »

Keevitamine ei tähenda alati "rikkumist"

Olen küllaldaselt lõiganud maha vanu kronsteine, teinud mõõtude järgi uusi ja keevitanud külge eesmärgiga luua mulje, nagu tehasest tulnul...

Lihtsalt sellisel viisil tegemine nõuab natuke rahulikumat nokitsemist. Rellakas ei ole alati originaali surm :wink:
Auto võib olla, tsikkel peab olema.
urmet48
Tavakasutaja
Posts: 343
Joined: 28. Jul 2009 00:00
Location: Dagö
Contact:

Unread post by urmet48 »

Seda vene tehnikat leiab ka 50 aasta pärast väikesel eestimaal. Ma siis 78 ja pole plaaniski oma motoparki müüa või mingilgi viisil vähendada. Pigem aastatega laieneb mudelivalik ;)
User avatar
priito
Auliige
Posts: 133
Joined: 23. Nov 2003 01:00
Location: Eesti

Unread post by priito »

Idapiiri taga valminud tsiklid säilivad kindlapeale originaalkujul - selles pole kahtlustki.

Mind huvitab rohkem, millal juhtub see aeg, kui Euroopa Liidust tuleb käsk keelustada nende vene masinatega teedel sõitmine. Ilmselt on tulevik elektrijõul liikuvate masinate või vee baasil liikuvate masinate päralt ja meie niigi ära lagastatud maamuna vajab veidike puhkust.

Kuigi, olen päris kindel, et ükski elektrimootoriga tsikkel ei saa vastu vihmast märjale asfaldile ning bensiiniaurudele : )
Jawa 250; Iz Planeta 4
Peaaegu nagu pealinna soomlane Kari Munõ
Sapi-Vana
Tavakasutaja
Posts: 368
Joined: 07. Jul 2010 00:00
Location: Tõrva, Helme
Contact:

Unread post by Sapi-Vana »

Paarikümne aasta pärast vaevalt et vana vene rauda enam tänavatel näeb. Esimene surmav hoop pisikute pihta tuleb juba umbes kahe kuu pärast. Kõik need, kel pole isu oma "Rigasid", "Minisid", ja "Deltasid" MOPEEDINA registreerida (pisimopi alla nad EI LÄHE), paiskavad oma sõiduvahendid varsti müüki, seega ühelt poolt entusiastid saavad hulga juppe, teiselt poolt aga kaob varuosade "laiem avarus".

Võrriralli muutub ilmselt samuti üsna olematuks, sest uue liiklusseaduse alusel ka eramaal paarutamine ei ole lubatud ja võmm võib suvalisel hetkel sulle koduõuele sõita ja häda sulle, kui istud ilma kiivrita tehniliselt mitte kõige ideaalsemas korras käiva mootoriga võrri seljas.

Veelgi vanema vene raua korjab tänavatelt aga aeg. Sest ega varuosi ei ole juba praegu üldse mitte lihtne saada.

Mul onu omas pikka aega sõjaaegset BMW motikat. Supermasin oli. Aga siis tuli ikkagi kätte aeg, mil tuli kolb välja vahetada. Kolvirõngad nagunii pidevalt aretati ise... aga kolbi enam kusagilt ei saanud. Nii see masin seisis aasta, teise, kolmanda... kolbi ei saanud ja ei saanud. Lõpuks vahetas onu masina töökorras mootorsae vastu. Ka uus omanik kolbi ei leidnud ja ma kardan see masin lõpetas oma elupäevad sulatusahjus.

Umbes taoline tulevik ootab ka kõiki "Planetasid" ja muud sellist. Või siis läheb nii, et raam ja väljanägemine jääb selliseks, mootor aga on aiste vahel lääne oma.
User avatar
wake
Moderaator
Posts: 85
Joined: 25. Oct 2003 00:00
Location: Saare talu - Põlva - Värska
Contact:

Unread post by wake »

Sapi-Vana wrote:Või siis läheb nii, et raam ja väljanägemine jääb selliseks, mootor aga on aiste vahel lääne oma.
Seda kindlasti mitte, proovitud ja ei kannata eriti sõitmist (kui just ei vaheta välja amorte, pidureid jm sõiduks tähtsat). Projektina tore, aga mitte kasutamiseks.
Korstnapühkimistööd - 5258784
www.laurilinnus.ee
Post Reply