iz planeta 5 relee

Mootorrataste mehaanika, elektroonika, hooldus
juss13
Tavakasutaja
Posts: 16
Joined: 09. Jan 2011 01:00

iz planeta 5 relee

Unread post by juss13 »

Tere, mootor läheb käima ja laadimistuli kustub ka ära, kuid kui aku klemm lahti võtta, siis jääb ratas seisma. Kas keegi oskab öelda on sel juhul viga relees.
roosakummik
Tavakasutaja
Posts: 724
Joined: 09. Mar 2005 01:00
Location: Raplamaa
Contact:

Re: iz planeta 5 relee

Unread post by roosakummik »

juss13 wrote:Tere, mootor läheb käima ja laadimistuli kustub ka ära, kuid kui aku klemm lahti võtta, siis jääb ratas seisma. Kas keegi oskab öelda on sel juhul viga relees.
Vot nii see planeta 5 relee persse lähebki, kui akuklemmid eemaldada. Miks sa pead neid aku klemme lahti võtma. Jäta see aku sinna kus on ta koht ja sõida.
User avatar
Nobody
Admin
Posts: 2213
Joined: 04. Oct 2003 00:00
Location: Tallinn
Contact:

Unread post by Nobody »

Kui laadimistuli ära kustub, siis järelikult laeb.

Üleüldse ma ei saa aru, miks midagi viga peab olema? Aku tühjeneb sõiduga? Seljuhul mõõda akupealt töötava mootoriga pinget (peab olema kõrgem seisva mootoriga akupingest) Kui aku ikka tühjeneb sõiduga, on võimalus, et liiga suur tarbimine taga ja sõidad lühikesi otsi (linnas võib ette tulla (suunatuled, lähituli 100% ajast jne) Seljuhul aitab akulaadija ostmine ja pole raske kord kuu-kahe tagant akut laadida.

Ning kirjeldatud viisil rikud laadimisrelee Planeta 5'l üsna kiirelt ära. Uus relee maksis kloostrimetsas 700-800 krooni. Odavaim tester maksab 100 krooni. Kas tasub proovida?
Auto võib olla, tsikkel peab olema.
User avatar
Käigukast
Tavakasutaja
Posts: 143
Joined: 25. Mar 2009 01:00

Unread post by Käigukast »

Endal sama viga. Alguses, kui izhi omanikuks sain, käitusin samamoodi, aga nüüd kasutan testrit. Dioodplokk käis mul targema inimese alt läbi ja tema ütles, et kõik on korras. Samas eelnevalt on pill laadinud. Vahepeal panin auto geneka dioodploki peale, sellega natuke käis, aga kuskilt sai lühisesse ja pingeregulaator põles läbi.
Algul arvasin, et kas viga mähistes või ankrus, aga kui ta mul laadis, siis ei saa ju nendes viga olla?

Masinaks sammuti planeta 5.
roosakummik
Tavakasutaja
Posts: 724
Joined: 09. Mar 2005 01:00
Location: Raplamaa
Contact:

Unread post by roosakummik »

Mina olen aru saanud Planeta 5 elektrist, et mida vähem käpid ja juhtmed ilusti korras hoiad ja kinnitatult, seda parem tema tervisele.
Post Reply