I¸ Jupiter 4-K 1982 Kund

Liikmete rattad ja tegemised.
Lugemiseks registreeru kasutajaks.
User avatar
Kund
Tavakasutaja
Posts: 25
Joined: 26. Aug 2012 00:00
Location: Jõgevamaa

I¸ Jupiter 4-K 1982 Kund

Unread post by Kund »

Tervist.

Antud isend sai omandatud aastal 2006, sügisel, kui vanust oli 16 aastat. Aastaid sai masinat liikumas nähtud, põhiliselt postkontori vahet ja unistatud sellise omamisest. 2006 teda enam ringi liikumas ei näinud. Sügisel selgus, et omanik oli ülemuse soovitusel rolleri ostnud. Kuna kohalik postkontori töötaja on peretuttav siis ema sünnipäeval, meil külas olles, sai tal palutud uurida selle masina saatust. Selgus, et on nõus müüma.

Kihutasin õhtul rattaga sinna (teekond oli kuskil kolm kilomeetrit) ja sai härraga vesteldud ning prooviring tehtud. Jutud räägitud, väntasin koju tagasi. Järgmisel õhtul, kimasin jälle rattaga sinna. Sai siis masinal korv tagavaraosi täis laotud ja ka ratas korvi peale pandud ning teekond garaa¸i võis alata. Loomulikult kogenematus korviga sõitmisel ehk siis esimest korda, andis tunda kolmandas kurvis (90 kraadine vasakkurv), kus jõudsin masinaga põllu peale. Ega muud miskit, kui esimene sisse ja minekut.

Sai temaga ikka palju ringi sõidetud. Kuni millalgi detsembris sai mindud lähedal olevasse väikelinna. Ilmselgelt märkas meid patrull ja tuli kontrollima, kuna ka aeg oli südaöö lähedal. Masin polnud minu nimel, dokumente kaasas polnud, juhtimisõigust ei olnud. Sai siis paberid vormistatud ja masin jaoskonda lükatud. Taheti ka sõbrale trahvi teha, kinnirihmamata kiivri ja targutamise eest aga see jäi ära. Jaoskonnast pääsemise järel sai sõbraga hakatud kümnekilomeetrist koduteed jalutama. Kuid tuttav sõitis mööda ja viis ära. Õhtul sai omanikuga masina järel käidud. Ning sõitis koju sellega ning masin jäigi esialgu sinna, kuni millalgi jaanuari keskpaigas sai ära toodud.

Kodus sai lubatud, et enne ei sõida, kui load on tehtud. Ja nii oligi. Ainsateks sõitudeks jäid siis omaniku juurest masina äratoomine ja garaa¸ist sisse/välja sõitmine.

Masin sai oma nimele registreeritud 08.08.08 :D
Ning juhtimisõigus omandatud 10.09.08.

Masinaga veel selline teema, et eelmine omanik oli laadimise puudumise tõttu pannud auto aku korvi ja masin töötas selle pealt. Iga paari nädala tagant tuli akut laadida.

Image

Image

Hetkel siis masin laiali võetud, ilusamaks tegemise eesmärgiga.
User avatar
Kund
Tavakasutaja
Posts: 25
Joined: 26. Aug 2012 00:00
Location: Jõgevamaa

Unread post by Kund »

Et siis hetkel sellises olukorras

Image

Ning korv on leidnud endale taara hoiustamise töö

Image
Post Reply