Benapump

Kõrvalised, kuid HUVITAVAD ja olulised teemad
IZH
Tavakasutaja
Posts: 97
Joined: 03. Jul 2009 00:00
Location: Tõrva
Contact:

Benapump

Unread post by IZH »

Tere, see pole küll konkreetselt selle foorumi mure, aga äkki oskab keegi siiski aidata. Nimelt sõbra autol oleks uut bensiinipumpa vaja. Pump töötab, aga bena üles ei tõmba. Ennem andis juba tunda, et autol tal jõudu pole ja ükspäev lihtsalt ei läinud käima). Võttis maha ja andis minu kätte. Sai siis uuritud. Mootor ise töötab pumbal, aga surve olematu. Arvatavasti selle pumba membraani süü. Niisiis uuriks, et kust saada uut pumpa, kuna remontida tundub suht mõtetu, siis otsiks uut (loe:kasutatud) pumpa. Kuna auto selline x tundmatu suht, siis pigem huvitaks, et mis teiste markide pumbad sobivad. Auto on Daewoo Lanos 1,5 ja 99a. Veermikus pidi sobima opel kadeti jupid, niipalju kui ma siit neti otsimise teel olen tähele pannud. Äkki on kellegil kokkupuudet sellise autoga, et mis pumpa oskate öelda mis sobib. Asjaga suht kiire ka tegelt, kuna sõbral vaja sõita.

edit: Sai vähe googlet piinatud ja mingisuguse inglise autoklubi teemast sain teada, et pidavat sobima järgmiste autode omad:

-DAEWOO LANOS, NUBIRA, LEGANZA
-CITROEN BERLINGO, XSARA, PICASSO
-PEUGEOT 206, 406, 607, PARTNER
-RENAULT ESPACE III
-ROVER 200, 25, 400, 45, COUPE
-CHRYSLER VOYAGER (from: 08.84 - 03.01)
-DODGE CARAVAN, NEON
Vanatehnikahuviline :)
Sapi-Vana
Tavakasutaja
Posts: 368
Joined: 07. Jul 2010 00:00
Location: Tõrva, Helme
Contact:

Unread post by Sapi-Vana »

No aga pumbakorpusel on ju sisse pressitud selle pumba survejõud baarides. See ongi sinu jaoks see kõige olulisem info. Sest vaadates automarkide nimistut võiks sinna vist rahus ka BTR-i ja Abramsi sisse kirjutada, valik tundub suht piiritu.
IZH
Tavakasutaja
Posts: 97
Joined: 03. Jul 2009 00:00
Location: Tõrva
Contact:

Unread post by IZH »

Ega vist jah, peaasi, et paagi august sisse mahub ja surve paigas oleks.
Vanatehnikahuviline :)
gen
Tavakasutaja
Posts: 132
Joined: 30. May 2009 00:00

Unread post by gen »

Pumba peale on pressitud number mille järgi saab otsida uue.Enamasti uutel autodel paiknevad pumbad plastik"kastides",on oluline et pump sinna ilusti sisse istuks.Paljudel mudelitel müüaksegi pumpa kohe plastik"kastis".

Korra oli mul juhus sammuti mingi"pilusilmade"autoga.Kütuse pump lõpetas tegevuse,kataloogid seda autot ei tunnistanud,nii sai sinna pandud universaal pump.Kaasas oli sisend ava suurune sõelfilter,päris täpselt asi ei sobinud,uuspump oli pikem nii tuli kasutada kaasas olnud filtrit,ning asja sai sõitma.
Kuid varsti oli ta tagasi:mingi ajal suri sõidul mootor välja,hetk hiljem käivitades sai jälle liikuma ja nii korduvalt.
Põhjuseks oli paagis olnud rooste sodi mis selle imemis ava sõelfiltri ilusti imemisel kinni kattis.Õnneks aitas ühe teise vana pumba küljest võetud "filterkott".
Teinekord võib mõni pisiasi parajalt jama tekitada :D

Igatahes soovitan otsida uut vanal pumbal oleva koodi järgi(teinekord annab asendusi).Hiljem muresid vähem.
IZH
Tavakasutaja
Posts: 97
Joined: 03. Jul 2009 00:00
Location: Tõrva
Contact:

Unread post by IZH »

Oh suured tänud vastajatele :)
Vanatehnikahuviline :)
Post Reply