Jawa 638 Cafe Racer - ailarsa

Liikmete rattad ja tegemised.
Lugemiseks registreeru kasutajaks.
ailarsa
Tavakasutaja
Posts: 32
Joined: 09. Sep 2014 21:15

Jawa 638 Cafe Racer - ailarsa

Unread post by ailarsa »

Tere!

Otsustasin ka teema ära teha. Eks mingi hetk tuli mõte peale enduro müüki, et võiks vanema tsikli osta ja korda teha. Alguses käis mõte IZ-i ümber, aga siis tuli pakkumine, millest keelduda ei saanud, Jawa 638, mis peaaegu komplektne.
Nagu ikka oli nutuses seisus ja seinud pikalt pikalt.
P1010149.jpg
P1010144.jpg
Sai vaikselt hakatud laiali kiskuma. Suht robustselt oli üle värvitud, nii raam, kui ka muud detailid. Ja kokkupanekuks oli igal pool ohtralt silikooni kasutatud. Mootoril oli pooled poldid puudu. Samuti üks küünlapiip ja süütejuhe. Signaal oli vana 6V Jawa küljest ja ühendamata. Paak seest täielikult roostetanud, laibarauad kõverad, summutajad mõlke täis. Ühesõnaga küllaltki tavaline värk.

Kui alguses oli plaan, et restuareerin originaal konditsiooni, siis see mõte sai maha maetud peale seda, kui nägin netis pilte cafe raceritest ja sai hakatud uurima, kust selline stiil tulnud jne. Kohe tuli mõte ka enda Jawa selliseks teha.

Hetkel olen nii palju teinud, et lõikasin vanast paagist tagumise osa välja ja keevitasin sellest taha nö. spoileri. Kui tavaliselt cafekatel on iste ja spoiler koos, siis mina otsustasin eraldi teha. Porikad, paak ja tagumine spoiler sai pahteldatud, krunditud, värvitud ja lakitud. Samuti on saanud paljud teised detailid värvikihi alla, mis seda vajasid. Raami sai minimaalselt näpitud, ainult tagumist osa lõikasin natuke lühemaks ja sai lõpu osa keeratud sissepoole, et jääks ilusti spoileri alla. Raam hetkel liivapritsi ootamas, varsti saab ehk kätte.
IMG_0115.jpg
IMG_0112.jpg
Foorumi kaudu infot saades sai tellitud Tšehhist sellised summutajad: http://www.jawamarkt.cz/en/mz-sparepart ... lack-chrom
Enamus jupid on ära ostetud, kui mingit üllatust käigukastist ei tule, siis ongi vaja veel aku ja õlid osta aga see juba kaugel tulevikus. Foorumi kaudu sain ka 638-le omase paagi ja CŽ-i tagaamordid, mis olid väidetavalt Jawa all olnud ja ilusti ka toiminud, veidike on pikemad aga loodan, et ajavad asja ära.
Teen tasapisi nädalavahetuseti, kuna nädala sees Tartus koolis. Kuna varasem tsikli ehitus kogemus puudub ja ka teadmisi napib, siis on küllaltki avastamisrõõm olnud. Millal ükskord valmis saab, seda ei oska öelda.

Eks hoian kursis ja üritan ka pildimaterjali üles panna, kui miskit suuremat tehtud jälle saan.
ailarsa
Tavakasutaja
Posts: 32
Joined: 09. Sep 2014 21:15

Re: Jawa 638 Cafe Racer - ailarsa

Unread post by ailarsa »

Täna sain siis raami kätte liivapritsist ja värvimisest. Vahepeal ei olegi saanud midagi tehtud, amortidele oleks vaja hooldus ära teha ja siis saaks hakata kokku laduma, aga kuna sai vahepeal CZ-i krossikas ka ostetud, siis on kogu tähelepanu hetkel sinna läinud.
IMGP0657.JPG
ailarsa
Tavakasutaja
Posts: 32
Joined: 09. Sep 2014 21:15

Re: Jawa 638 Cafe Racer - ailarsa

Unread post by ailarsa »

Vahepeal on palju vett merre voolanud ja tehtud on kõvasti.
Kõigepealt sai amortidele hooldus tehtud, uued õlid ja simmerlingid.
Seejärel mootor lahti, sees puhtaks, uue simmerlingid, uus kett, tihendid. Karburaatorile sai samuti remontkomplekt pandud(lihtsalt igaksjuhuks).
Vaikselt sai hakatud kõike külge panema, kõigepealt amordid, siis rattad ja mootor. Hetkel käsil juhtmestiku külge panemine, mis on paras pusimine.
IMG_0160.JPG
Teha on veel küllaga aga ehk saab varsti valmis. Varsti juba aasta möödas tööde alustamisest.

NB! Kui kellegil on pakkuda esiamordi ülemist polti, siis kribage privaatsõnumitesse.
Post Reply