EHKK 5. etapi kokkuvõte Linnamäe krossirajalt

Rattad, varustus, treeningud, rajad, võistlused
User avatar
Motokuur
Tavakasutaja
Posts: 33
Joined: 07. Feb 2013 01:00

EHKK 5. etapi kokkuvõte Linnamäe krossirajalt

Unread post by Motokuur »

11.juulil toimus Jõgeva motokross 2015, Linnamäe krossirajal, võistlus mis oli Eesti Hobikrossiklubi karikasarja viiendaks etapiks. Kui hommik oli pilvine siis varsti ilmutas end ka päike ja niimoodi päikese ja kerge pilvitus vahedumisi, mõnus 20kraadise soojaga täidetult päev tõi hulgaliselt põnevaid võidusõite pealtvaatajate ette.
11745638_866614190121558_8596211594475848457_n.jpg
Päeva esimene start oli 85cc klassi ehk kõige nooremate võistlejate võidukihutamine ja kui esimese sõidu võitis 9 sekundiga Kairo Katkosilt siis teise sõidu Alex-Allar Rebane. Teise sõidu võit ja samad punktid andsid etapi kokkuvõttes võid Rebasele Katkosilti ees ja kolmandaks sõitis end mõlema sõidu staabiilse tulemusega Kevin Soe.

Retro+Retro Open võidusõidus oli sel korral võitmatus vormis Taavi Laur oma 80date Yamahal, tehes “puhta töö” mõlemas sõidud. Teiseks tuli Priit Laur ja kolmandaks Jaanus Sommer Retro Open arvestuses. Samas stardis eraldi arvestuses võistlesid ka Retro ehk veel vanemate rataste arvestuses oli Kristjan Lüüding omas tempos võttes mõlemast sõidust oma klassi arvestuse võidud. Teise koha kindlustas endale mõlemas sõidus staabilset minekut näidanud Margus Laipalu ja kolmandaks tõusis teise sõidu parema tulemusega Priit Tamtik.

Järgmisena tegid ilma MX40+MX50 ehk veteranvõistlejad jagatud vastavalt vanusele ja mõlemast stardist napsas stardivõidu Urmas Heliste Kawasakil. Heliste võttis ka esimese sõidu võidu 30sekundiga teisel kohal lõpetanud Marko Pedrase ees. Teises sõidus suutis aga Pedras Helistest mööduda ja lõpetada vaid paar sajandikku eespool, mis andis Pedrasele ajaloo esimese etapivõidu MX40 klassis, edestades Urmas Helistet ja kolmas Aivo Rabbi. MX50 klassi võit seekord Kaido Kasele, teine koht Enno Lustus ja kolmas koht Pertti Salonen.

Järgmine sõit toimus juba MX30 klassile kus liidripositsiooni haaras üsna sõidu alguses juba enda kätte Vallo Kägu nii ka lõpetades. Kuid teine sõit võttis hoopis oma Reiko Burket, kuid esimese sõidu lahjem tulemus siiski etpivõidu punkte ei toonud. Kokkuvõttes võit siiski Vallo Kägule, teine Reiko Burket ja kolmas Andrus Mägi.

MX D klassis läks kohe juhtima Kaido Alev, võttes esimesest sõidust ka võidu. Kuid nagu MX D klassis ikka pakkus teine sõit taas uut liidrit kelleks sel korral Andreas Arras. Kuna aga esimesest sõidust Alevil paremad punktid siis kokkuvõttes võit talle ja teiseks sõitis end teise sõidu hea tulemusega Andreas Arras ning kolmandaks külaline soomest Eetu Lipponen.

MX C klassis kulges võidusõit Rauno Saia, Erik Pirni ja Mihkel Reino vedamisel kuhu teises sõidus sekkus ka Tanel Turro. Kui esimeses sõidus oli Saia kiireim siis teises sõidus võidutses taas Pirn. Etapikokkuvõttes esimene Pirn, teine Saia ja kolmandaks trügis Reino.

MX B klassis võttis stardivõidu Kerto Kase hakates edumaad kasvatama, kuid ühel hetkel tuli siiski võtta “pinnaseproovi” mis omakorda andis liidriohjad üle Põllumäe kätte. Kuna B klassi punktiarvestus esikohale on üks tihedamaid siis kulus Põllumäele antud edu marjaks ära. Samuti tegi tugeva sõidu Kaur Tiisler tõustes kokkvõttes teiseks Põllumäe järel ja jättes Kasele sel korral kolmanda koha.

Päeva põnevamad kolm starti kuulusid MX A ja Juunior klassi võistlejaile kus päeva parimat kiirust näitas Andero Lusbo, kellele mitmes sõidus osutas tugevat vastupanu Christpher Talli esimestel ringidel. Paraku läks aga Lusbo sõidu edenedes oma teed ja samuti jäi Talli teistel püüdmatuks. Oma esimese MX A klassi poodiumikoha hõivas sel korral Rogert Room võttes kolmanda koha päeva lõikes. Juuniorites oli kiireim Johannes Nermann, edestades Hans Priidelit ja Aron Lenziust.

Enne päevalõpus aset leidnud autasustamit toimus ka kõigile võistlejaile mõeldud Yamahakeskuse rehvijooks ja kus auhinnaks tuttuus krossirehv mille andsid üle Dynami:t tüdrukud Carl-Mattias Rääglile kes tihedas rebimises viimastel sentimeetritel endale võidu kindlustas.
Post Reply