Võrri mootor

Mootor, veermik, elekter, hooldus, probleemid
JoonasLuup
Posts: 9
Joined: 21. Sep 2010 00:00

Võrri mootor

Unread post by JoonasLuup »

Huvi oleks siis teada palju maksab täiesti korras võrri mootor d-8.
Sapi-Vana
Tavakasutaja
Posts: 368
Joined: 07. Jul 2010 00:00
Location: Tõrva, Helme
Contact:

Unread post by Sapi-Vana »

Täiesti korras D8 mootorit vist ei ole maailmas olemas. Või kui on, siis ei julge eriti keegi seda avalikustada. Üks vend müüb vist Okidokis oma jutu järgi tutikat D8-t 160 euro eest.

Aga sa tee proovi. Osta miskid mootoripooled ära, tee need puhtaks ja hakka uusi detaile sisse ostma. Mähis 30 euri, sidur 30 euri, karpa 20 euri, kolb 6 euri, rõngad 2 euri, hammakas 6 euri... ja lõpuks pole ikkagi mitte mingitki garantiid, et asi tööle hakkab või see "uus" vanast etem on. Alustades kasvõi faktist, et kolvi ja silindri sobivus tuleb välja alles sissesõidul... et kas tõmbab kinni või ei tõmba.

Hetkel veel saab miski 30 euriga toimiva või poolpiduse mootori kätte, mõnikord isegi koos ülejäänud liikuvlagunevaga. Selle teed siis korda (investeerid ikkagi sisse miski 20 euri) ja siis see "korras" seisund mõnda aega kestab kuni see üle läheb.

Omal on mul kasutusel D5 ja D8. D5 toimib ja tundub korras olevat, aga olen kindel, et kui sisse vaadata, leiaks kohe kuhjaga defekte. D8 läbis kapitaalremondi (oli pikilõtk ja sidurit ei olnud), sai uued kolvirõngad, säde perfektselt paika, mitte miskit kuskile logisema ei jäänud... ja pärast seda see mootor ei ole enam käima läinud.
JoonasLuup
Posts: 9
Joined: 21. Sep 2010 00:00

Unread post by JoonasLuup »

Mul endal ka d-8. Ei mõelnudki täiesti uut, aga mul on täiesti korda tehud (uued tihendid, kolb, kontakdid, mootori pooled puhastatud). Tahaks maha müüa ja huvitab palju küsida võiks.
Sapi-Vana
Tavakasutaja
Posts: 368
Joined: 07. Jul 2010 00:00
Location: Tõrva, Helme
Contact:

Unread post by Sapi-Vana »

30 euri ja sa saad sellest lahti heal juhul enne juulit. Hind ilusti põhimõttel "kirik keset küla".

Pärast 1. juulit ei ole sellise asjaga üldiselt müügiosakonnas enam midagi teha, kuna seadusemuudatused muudavad klassiklalise Riga ja selle mootori suht mõttetuks raharaisuks. Pisimoppi sellest niisama ei tee, mopeedina on aga eurooplased ja hiinakad oluliselt toimivamad.
Post Reply